Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Μπουτάκια κοτόπουλου με ντομάτα και μοτσαρέλα

Υλικά

Για 4-6 άτομα

-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-3 κρεμμύδια, αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
-500 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα

-2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη
-1/4 κουταλάκι αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά
-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
-3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά
-3/4 κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
-9 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (χωρίς πέτσα), αν είναι μεγάλα κομμάτια, τα κόβουμε στη μέση
-3/4 κούπας τριμμένο τυρί μοτσαρέλα

 Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.

Προσθέστε τις ντομάτες, τη ρίγανη και κόκκινο πιπέρι, τις πιπεριές. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε με το βασιλικό και αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη παρμεζάνα σε ένα μικρό μπολ. Τοποθετούμε τι αλεύρι και τα αυγά σε χωριστό ρηχό μπολ.
Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με αλεύρι, αυγά, στη συνέχεια, στη συνέχεια, τριμμένη φρυγανιά μείγμα.


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεγάλο βαρύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τσιγαρίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.


Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί. Με ένα κουτάλι ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τυρί μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 10 λεπτά, ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε δυνατή φωτιά για 10-20 δευτερόλεπτα, μόνο μέχρι το τυρί να λιώσει.









Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου