Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Μελιτζάνες φούρνου με ντομάτα και παρμεζάνα

Υλικά για 2-4 άτομα

Για τη μελιτζάνα

3 μελιτζάνες χαραγμένες κατά μήκος
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες μεγάλους κύβους
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας



1 φλιτζάνι παρμεζάνα ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Για το ντπ ντομάτας με πιπεριά

½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
¼κ κουταλιά της γλυκού κύμινο
¼ κουταλιά της γλυκού κάρυ
2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ντομάτα χωρίς τους σπόρους κομμένη σε κύβους
2 ½ πιπέρια πράσινη χωρίς τους σπόρους κομμένη σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί


Εκτέλεση

Για τη μελιτζάνα

Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες 1,5 εκ και τις απλώνουμε στο ταψί πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, την ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, βάζουμε από μισή κουταλιά της σούπας από το μείγμα ντομάτας πάνω σε κάθε φέτα μελιτζάνας και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αφού ψηθούν αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το μείγμα της ντομάτας.

Στη συνέχεια σερβίρουμε τις μελιτζάνες με ντιπ ντομάτας με πιπεριά.

Για το ντιπ ντομάτας με πιπεριά

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο για να ενωθούν οι γεύσεις.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου