Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Κέικ με γιαούρτι και λάιμ

Υλικά

Για 4-6 άτομα

-1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 10 % λιπαρά
-1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-ξύσμα από ένα lime





-1/4 φλιτζανιού χυμό λάιμ
-4 αυγά
-2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
-1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C. Λαδώνουμε μια φόρμα στρογγυλή 22 εκατοστών με αφαιρούμενο πάτο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα άλλο ξεχωριστό μπολ συνδυάστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Ρίχνουμε το υγρά συστατικά μέσα στο αλεύρι και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.

Ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν έχει ροδίσει από πάνω. Αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα για κέικ για πέντε λεπτά και στη συνέχεια αναπογυρίζετε και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζαχαρωμένο ξύσμα λάιμ (συνδυάζει μία κουταλιά της σούπας ξύσμα λάιμ με δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη).








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου