Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Τάρτα με σφολιάτα και ροδάκινα

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1 φύλλο σφολιάτας
2 μεγάλα ροδάκινα κομμένες σε φέτες
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο



1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια προαιρετικά
Σαντιγί ή παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα). Τοποθετείτε την σχάρα στη μέση και ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Κόβετε στη μέση τα ροδάκινα, αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε σε φέτες 1 εκ.

Ρίχνετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε φέτες ροδάκινου μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Ξεδιπλώστε το φύλλο σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη ελαφρά ίσα ίσα για να τεντώσει. Κόψτε ζύμη σε τρία ίσα μέρη. Βάζετε τα φύλλα μέσα στο ταψί και από πάνω ρίχνετε τις φέτες ροδάκινου από πάνω προς τα κάτω σε κάθε φύλλο σφολιάτας.

Ψήστε για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει λίγο η ζύμη. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι.

Σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου