Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Φιλέτο κοτόπουλο με σως πέστο, ντομάτα και μοτσαρέλα

Υλικά

Για 2-4 άτομα

-4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι
-Πιπέρι




-1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
-1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα ή τυρί τριμμένο της επιλογής σας
-Σως πέστο

Για τη σως πέστο

-4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
-5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
-200 ml ελαιόλαδο
-100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι τα φιλέτα κοτόπουλου και ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά σε ζεστό τηγάνι ίσα ίσα να πάρουν χρώμα.

Στη συνέχεια αφαιρούμε από το τηγάνι και απλώνουμε από 1 κουταλιά σούπας σως πέστο σε κάθε φιλέτο κοτόπουλο, προσθέτουμε από 3 φέτες ντομάτας και τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου με αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά. Σερβίρουμε με ρυζάκι ή φρέσκια σαλάτα.

Για το πέστο

Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.

Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.

Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου