Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ταλιατέλες με κρέμα γάλατος και αρακά

Υλικά

Για 2-4 άτομα

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-300 γραμμάρια αρακά ξεπαγωμένο
-80 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
-1/2 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο



-ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-500 γραμμάρια ταλιατέλες
-80 γραμμάρια ροκφόρ
-250 ml κρέμα γάλακτος
-200 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ζαμπόν, τον αρακά και το ξερό κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγα λεπτά ακόμη. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το σοτάρισμα, αλατοπιπερώνουμε.

Στο σημείο αυτό, βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο αλάτι και περιμένουμε να αρχίσει να βράζει. Τότε, όταν δηλαδή το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και τις ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν.

Τις αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά περίπου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Λιώνουμε με ένα πιρούνι το ροκφόρ. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά, το ροκφόρ, το πεκορίνο και τα ανακατεύουμε με τις ταλιατέλες. Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Ανακατεύουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά για να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε μοιράζοντας τις ταλιατέλες σε 6 πιάτα, με αυτά τα υλικά θα μας βγουν μερίδες για 6 άτομα.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου