Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ριζότο με ντομάτα και πιπεριές

Υλικά

Για 2-4 άτομα

1/2 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
1 κουταλιά του γλυκού φρέσκο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί



1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ντοματοχυμό
2 φλιτζάνια ρύζι τύπου Αμερικής ή Καρολίνα


Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατεύετε το νερό, το κρασί, το σπανάκι, τον κύβο λαχανικών και λίγο από τον ντοματοχυμό. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε 1,5 φλιτζάνι νερό μέχρι να πάρει μια βράση για περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνετε το ρύζι και το κόκκινο πιπέρι κι ανακατεύετε πάλι. Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί και συμπληρώνουμε το υπόλοιπο νεράκι και ανακατεύουμε συχνά.

Προς το τέλος, αν χρειαστεί προσθέτετε ίσως λίγο νερό ακόμη. Μόλις το ρύζι μαλακώσει ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίζετε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου