Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Κις με κοτόπουλο και καλαμπόκι

Υλικά συνταγής

- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
- 1-2 κουταλιές παγωμένο νερό
- 70 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο






Για τη γέμιση
- 30 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια ξερό κρεμμύδι
- 200 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος
- 125 γραμμάρια καλαμπόκι κονσέρβα στραγγισμένο
- 100 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά
- 2 αυγά
- 90 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 30 γραμμάρια γάλα φρέσκο
- 60 γραμμάρια τσένταρ
- 2 γραμμάρια μαϊντανό


Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής συνταγής

Ζύμη: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το ρεγκάτο, και το νερό ώστε να υπάρχει μια σφικτή ζύμη. Για 20 λεπτά στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς και ανοίγουμε το φύλλο ανάμεσα σε 2 μεμβράνες και το προσθέτουμε στο βουτυρωμένο αποσπώμενο τσέρκι.

Στη συνέχεια καλύπτουμε με λαδόκολλα και προσθέτουμε ξερά φασόλια ή ρύζι και ψήνουμε για 10 λεπτά. Πετάμε τα φασόλια και ψήνουμε για 7 λεπτά ακόμα.

Για τη φάρσα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το κοτόπουλο, την πιπεριά και το καλαμπόκι και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Όταν στραγγίξουν τα ρίχνουμε στο ταψί και προσθέτουμε σε μια μπασίνα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Tip
Τα φασόλια μπορούμε να μην τα πετάξουμε και να τα αποθηκεύσουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε και σε άλλα τέτοιου είδους ψησίματα.





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου