Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Κέικ με μήλο και καρύδια

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη γέμιση

-3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
-μισό χυμό λεμόνι



-4 με 5 μήλα
-1 κουτάλι κανέλα

Για το κέικ

-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-2 & 1/2 βανιλια σκόνη
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-4 αυγά
-1/4 φλιτζανιού χυμό από πορτοκάλι
-2 &3/4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 κουτάλι κοφτό μπεικιν πάουντερ
-1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τους ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, ζάχαρη , κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά, τα βάζουμε στην άκρη.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα στεγνά υλικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά μας υλικά. Προσθέτουμε τα στεγνά, στα υγρά και τα ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε μια φόρμα 28 εκ. (με άνοιγμα στα πλάγια) και ρίχνουμε λαδόκολλα. Προσθέτουμε την μισή ζύμη και επάνω τα μισά μήλα. Πάλι την μισή ζύμη και μισά μήλα.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 160 βαθμούς στον αέρα και το ψήνουμε για 60 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό από τη ζύμη το κέικ μας έχει ψηθεί.





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου