Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Ομελέτα με ζαμπόν και πατάτες

Υλικά

Για 2-4 άτομα

-2 ασπράδια
-2 κουταλιές της σούπας γάλα
-2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκκομένα



-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
-2 κούπες ζαμπόν ψιλοκομμένο
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Πιπέρι
-100 γραμμάρια τυρί καμαμπέρ
-100 γραμμάρια ροκφόρ
-150 γραμμάρια γραβιέρα
-8 ολόκληρα αβγά
-2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι. Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το ζαμπόν.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες.

Αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου