Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Λαζάνια με σπανάκι και ρικότα

Υλικά

Για 2-4 άτομα

-6 φύλλα λαζάνια άβραστα
-3 συσκευασίες κατεψυγμένο σπανάκι πλυμένα και χοντροκομμένα
-1 φλιτζάνι άπαχο τυρί ρικότα


-1 κούπα σάλτσα ντομάτας έτοιμη εμπορίου
-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
-1 φλιτζάνι άπαχο τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
-1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
-Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το σπανάκι, ρικότα και τη κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

Στο πάτο ενός πυρέξ 20 x 20 εκ. ρίχνετε τη μισή ποσότητα από την σάλτσα ντομάτας και απλώνετε να πάει παντού.

Τοποθετήστε δύο φύλλα λαζάνια πάνω από τη σάλτσα ντομάτας και ρίχνετε από πάνω λίγο από το μείγμα με το σπανάκι. Επαναλαμβάνετε με την ίδια σειρά τα υλικά λαζάνια και μείγμα από σπανάκι, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και μοτσαρέλα και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά.









Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου