Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Πέννες με σπαράγγια και μανιτάρια

Υλικά

Για 2-4 άτομα

-450 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως
-1 ματσάκι σπαράγγια μεσαίου μεγέθους, περίπου 1 κιλό
-½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί



-½ φλιτζάνι light τυρί κρέμα
-150 γραμμάρια μανιτάρια
-30 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
-3 καρότα
-1 κρεμμύδι καθαρισμένο
-2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
-2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
-1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
-1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη
-¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
-2 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας

Εκτέλεση

Πρώτα θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά μας. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Για να μαλακώσουν τα μανιτάρια πορτσίνι τα βάζουμε σε καυτό νερό και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπλέντερ και το σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι,το θυμάρι και τη ρίγανη.

Στραγγίζουμε τα πορτσίνι και κρατάμε το νερό τους. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια. Στη συνέχεια παίρνουμε τα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια και τον πελτέ , τα σπαράγγια κομμένα στα δύο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να σοταριστούν και αυτά. Σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε στη σάλτσα το κρασί και το ½ κούπα νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις μειωθούν τα υγρά της σάλτσας στο μισό, ρίχνουμε και το τυρί ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Σε αυτό το χρονικό σημείο βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αφού τα βράσουμε και τα σουρώσουμε, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε.

Εναλλακτικά δεν τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα αλλά τα επανατοποθετούμε στη κατσαρόλα στην οποία έβρασαν ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύοντας. Με αυτό το τρόπο ρίχνουμε όση σάλτσα θέλουμε όταν τα σερβίρουμε.

Τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου