Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Αυγά φούρνου με φύλλο πίτας και μπέικον

Υλικά
Για 2-4 άτομα

4 αυγά
1 μεγάλη πατάτα, αποφλοιωμένη και κομμένη σε φέτες
4 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένες σε λεπτές φέτες τηγανιτές



1 φύλλο ζύμης για πίτα ή τάρτα ή ζύμη κουρού ή σφολιάτας και όλα κομμένα σε δίσκους 12 εκ.
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο για το βουτύρωμα της φόρμας
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω κάτω).
Σε ξύλο κοπής κόβετε με ένα πιατάκι διαμέτρου 12 εκ. την ζύμη σε δίσκους. Λιπάνετε τους δίσκους της πίτας.
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να είναι μαλακώσουν και στη μετά τις στραγγίζουμε. Κόβουμε σε φέτες

Τηγανίζουμε τις φέτες μπέικον μέχρι γίνουν λίγο τραγανές και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε μια χαρτοπετσέτα.
Χτυπάμε ένα αυγό με ένα πιρούνι και το αφήνουμε στην άκρη. Στην συνέχεια παίρνετε μια φόρμα για μάφινς και βουτυρώνετε 4 θέσεις. Στην συνέχεια βάζετε από έναν δίσκο ζύμης σε κάθε φορμάκι για μάφινς.

Τοποθετούμε μέσα στη ζύμη από 1 -2 φέτες πατάτας, λίγες φέτες μπέικον και από πάνω σπάμε από ένα αυγό. Υγραίνουμε περιμετρικά την ζύμη με λίγο από τον χυλό του αυγού και καλύπτουμε τον δεύτερο δίσκο ζύμης. Ξανά υγραίνουμε την ζύμη εξωτερικά με το αυγό και πασπαλίζουμε λίγο με σουσαμι, βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για 15 με 20 λεπτά στις αντιστάσεις.Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά













0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου