Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Πιλάφι με γαρίδες και καλαμαράκια

Υλικά

Για 4-6 άτομα

-12 γαρίδες κατεψυγμένες καθαρισμένες (μικρές)
-2 καλαμάρια καθαρισμένα
-1/2 κουταλιά του γλυκού κρόκος Κοζάνης
-1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας



-1/2 κουταλιά του γλυκού ταμπάσκο
-1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
-1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
-2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
-2 πιπεριές κίτρινες και κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
-250 γραμμάρια λάχανο χοντροκομμένο (σε μέγεθος μπουκιάς)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο ή μεγάλο τηγάνι (γουοκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το λάχανο και το σκόρδο, τις γαρίδες, το καλαμάρι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Δυναμώνουμε την εστία και τ’ αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα το καλαμάρι.

Προσθέτουμε τον κρόκο και το ταμπάσκο. Σβήνουμε με τη σόγια. Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι για 8 λεπτά. Το σουρώνουμε καλά και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σιγοβράζουμε το πιλάφι για 6 λεπτά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιατέλα. Προσοχή με το αλάτι γιατί η σόγια είναι ήδη αλμυρή. 




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου