Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πίτα του βοσκού

Υλικά για 4-6 άτομα

Για μείγμα του κιμά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κιλά κιμά από άπαχο αρνί
1/3 φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι και πιπέρι




1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/8 κουταλιά του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δενδρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
2 1/2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κοτόπουλου (χρησιμοποιήστε περισσότερο ή λιγότερο να προσαρμόσετε το πάχος, όπως απαιτείται)
2 κούπες ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα (καρότα- αρακά)

Για την επικάλυψη πατάτας

2 1/2 κιλά πατάτες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
πρέζα πιπέρι καγιέν
1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1/4 κιλό τυρί ένταμ τριμμένο
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση

Για μείγμα του κιμά

Σε μια κατσαρόλα και σε υψηλή θερμοκρασία ρίχνουμε το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον κιμά, τα ανακατεύουμε να σπάσει ο κιμάς σε μικρά κομμάτια μέχρι να αποκτήσει ανοιχτό καφέ χρώμα και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά.

Κατόπιν ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο, την κανέλα, την κέτσαπ, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού το μείγμα και τότε ρίχνουμε το νερό ή ζωμό κοτόπουλου. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 με 6 λεπτά ακόμα.

Κατόπιν ρίχνουμε τα κατεψυγμένα λαχανικά (καρότο - αρακά) και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα του κιμά και το ρίχνουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ για φούρνο.

Για την επικάλυψη πατάτας

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες με αλάτι και πιπέρι για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, 1 πρέζα πιπέρι καγιέν, 1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα, 1/4 κιλό τυρί ένταμ τριμμένο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι η με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.

Ταυτόχρονα σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα. Το ρίχνουμε στον πουρέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πουρέ πάνω από το μείγμα του κιμά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου