Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Εκμέκ με φρυγανιές

Το εκμέκ είναι από τα ωραιότερα γλυκά. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μία συνταγή εύκολη σχετικά με φρυγανιές την οποία θα αγαπήσετε!




ΥΛΙΚΑ:




• 20 φρυγανιές
Για το σιρόπι:
• 2 φλυτζάνια ζάχαρη
• 4 φλυτζάνια νερό
• κανέλα
• γαρύφαλλο

Για την κρέμα:
• 2 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκοι
• 1 φλυτζάνι ζάχαρη
• 410 γρ εβαπορέ
• 410 γρ νερό
• 1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου (βανίλια)
• 2 βανίλιες ή 2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την σαντιγί:
• 400 γρ φυτική κρέμα
• 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
• 2 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια κατσαρόλα βάζω 2 φλυτζάνια ζάχαρη, 4 φλυτζάνια νερό, κανέλα και γαρύφαλλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.

2. Απλώνω τις φρυγανιές στο σκεύος μου και χύνω το σιροπάκι ώστε να βραχούν όλες πολύ καλά.

3. Χτυπάω τα αυγά και τους κρόκους με 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

4. Σε μια κατσαρόλα βάζω το εβαπορέ, το νερό και το 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη και τα βάζω σε χαμηλή φωτιά.

5. Όταν θα έχουν χτυπηθεί καλά τα αυγά με την ζάχαρη, τα προσθέτω σιγά- σιγά στο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια Έπειτα προσθέτω την βανίλια και το άνθος αραβοσίτου, ανακατεύω συνέχεια.

6. Όταν η κρέμα πήξει, προσθέτω το βούτυρο.

7. Ρίχνω την κρέμα πάνω από τη φρυγανιά.

8. Τέλος χτυπάω την κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί και την βάζω πάνω από το γλυκάκι μου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου