Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μυκονιάτικη σπαγγετάδα

Λαχταριστή και γρήγορη μακαρονάδα με υλικά που έχετε σχεδόν πάντα στην κουζίνα και το ψυγείο σας. Την ξινομυζήθρα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με φέτα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί προτιμάτε.


Υλικά:





1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
15 ντοματίνια cherry
2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένη
150γρ. ξινομυζήθρα κυκλαδίτικη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία:



1.Κατ’ αρχήν, να σημειώσουμε ότι θα δουλέψετε ταυτόχρονα με 2 εστίες. Στη μία εστία, βάζετε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το σπαγγέτι.


2.Όταν ξεκινήσει να βράζει, βάζετε στη δεύτερη εστία ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το σκόρδο ώσπου να μαυρίσει και μετά το πετάτε. Ρίχνετε τα ντοματίνια και τα μαγειρεύετε ώσπου να ανοίξουν. Προσθέτετε τη μισή ρόκα και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατίζετε ελαφρώς.


3.Μόλις το σπαγγέτι γίνει, με μια λαβίδα το αδειάζετε σιγά σιγά μέσα στο τηγάνι με τα ντοματίνια και τη ρόκα, παίρνοντας ταυτόχρονα και λίγο μακαρονόζουμο από την κατσαρόλα. Όλα αυτά χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.


4.Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη ρόκα και μπόλικο πιπέρι. Σκορπίζετε και τη ξυνομυζήθρα και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.


5.Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε το φαγητό καυτό στο τραπέζι. Ακόμα καλύτερα μη βγάζετε τη μακαρονάδα από το τηγάνι, αλλά σερβίρετέ τη με αυτό. Αρέσει κι εντυπωσιάζει.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου