Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Μελιτζανόπιτα με κιμά

Εκμεταλλευτείτε την υψηλή διατροφική αξία της μελιτζάνας με μία νόστιμη πίτα!

Υλικά

Μισό κιλό φύλλο κρούστας
1 κιλό μελιτζάνες
Μισό κιλό κιμά



4 αυγά
2 κρεμμύδια
160 γρ. κεφαλοτύρι
100 γρ. βούτυρο
Κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις τσιγαρίζουμε με τον κιμά και τα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το μισό βούτυρο. Ανοίγουμε το φύλλο και ξεκινάμε να γεμίζουμε την πίτα.

Κάθε δύο φύλλα που στρώνουμε, ρίχνουμε τις κομμένες μελιτζάνες με τον κιμά και τα κρεμμύδια. Συγχρόνως χτυπάμε τα αυγά και τρίβουμε το κεφαλοτύρι. Τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μείγμα του κιμά.

Προσθέτουμε λάδι και με το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνουμε κάθε φύλλο. Προσθέτουμε πιπέρι, κανέλα και λίγο αλάτι. Βουτυρώνουμε και το τελευταίο φύλλο και βάζουμε




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου