Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πίτες για ντονέρ

Βάζουμε σε ένα μπολ μισή κούπα χλιαρό νερό, το μέλι και προσθέτουμε την μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 3 - 4 λεπτά να αφρίσει.Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια, το αλάτι και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Εκεί ρίχνουμε 

 



την μαγιά, το ελαιόλαδο και 1 κούπα χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει, περίπου μία ώρα.

Ξαναζυμώνουμε να φύγει ο αέρας και χωρίζουμε σε 10 μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε στρόγγυλο φύλλο, περίπου 12 εκ διάμετρο. Βάζουμε τους δίσκους σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου.

Λαδώνουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές και τις ψήνουμε σε καλά ζεσταμένο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Υλικά

3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισή κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουταλάκια ξερή μαγιά
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μέλι
2 κουταλιές ελαιόλαδο





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου