Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Κοτόπουλο με χυλοπίτες

Παραδοσιακό πιάτο με πλούσια γεύση και απλά υλικά

Υλικά για 2-4 άτομα

- 1 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
- 500 γραμμάρια χυλοπίτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα



- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- κεφαλοτύρι τριμμένο προαιρετικά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά

Εκτέλεση:

1. Στο νεροχύτη μας και με άφθονο νερό πλένουμε το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.

2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις χυλοπίτες.

3. Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο, το αδειάζουμε μαζί με το ζωμό του σε πήλινο σκεύος, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και επιπλέον ζεστό νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

4. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι χυλοπίτες. Σερβίρουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με το τριμμένο τυρί ή με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου