Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Τα μυστικά του ψήστη


 Μπορεί οι άντρες να καυχιούνται ότι μπορούν να ψήσουν καλύτερα από εσάς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να κλέψετε τα σκήπτρα του καλύτερου ψήστη. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και γίνετε εσείς η βασίλισσα της σχάρας.







1. Πριν βάλετε τα φαγητά στη σχάρα βεβαιωθείτε ότι η φωτιά καίει.

2. Τα κρέατα που ψήνετε πρέπει να έχουν απόσταση 10 εκατοστών από την πηγή της θερμότητας και τα κοτόπουλα, 15 με 20.

3. Ανάμεσα στα κάρβουνα φροντίστε να τοποθετήσετε κάποια ξύλα όπως κλίματα ή άλλα αρωματική υλικά που νοστιμέψουν το φαγητό σας.

4. Για να μην κολλήσουν στη σχάρα τα κρέατα, ψεκάστε συχνά με νερό και λάδι.

5. Ψήστε τα κοτόπουλα από τη μεριά της πέτσας πρώτα.

6. Αν η ψησταριά σας κλείνει να ξέρετε πως ο καπνός δίνει περισσότερο άρωμα και γεύση στα κρέατα σας, οπότε να προτιμάτε να ψήνετε με κλειστό καπάκι.

7. Τα κόκκινα κρέατα χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο από τα λευκά, οπότε τοποθετήστε τα νωρίτερα στη σχάρα.

Δοκιμάστε όλα τα παραπάνω και αν δεν σας πει ο σύντροφος σας πως τον ξεπεράσατε, τότε ψεύδεται ασύστολα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου