Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μακαρονάδα ομελέτα

Όταν κάνουμε μια μακαρονάδα, τις περισσότερες φορές, όλο και μας περισσεύουν μακαρόνια. Αυτή είναι μια πεντανόστιμη συνταγή για να μεταμορφώσουμε σε ένα πεντανόστιμο πιάτο,  εσείς μπορείτε να την φτιάξετε με οποιοδήποτε ζυμαρικό.


Υλικά:


400γρ. σπαγγέτι βρασμένα (2 βαθιά πιάτα περίπου)
4 αβγά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ντομάτα σε κυβάκια, χωρίς τα ζουμιά της
1 φλιτζάνι κίτρινα τυριά τριμμένα (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα)
ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία:


1.Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τα τυριά και το πιπέρι.


2.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και στρώνετε στον πάτο ομοιόμορφα τα μακαρόνια.


3.Αδειάζετε από πάνω τα αβγά με το τυρί, προσθέτετε το μυρωδικό που θέλετε, τις ντομάτες και κατεβάζετε τη φωτιά στο μέτριο.


4.Μόλις ροδίσει η ομελέτα από τη μια πλευρά την αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την ψήνετε κι από την κάτω πλευρά. Αν δυσκολεύεστε στο αναποδογύρισμα, σκεπάζετε την ομελέτα με καπάκι και την ψήνετε μέχρι να στερεοποιηθεί το αβγό.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου