Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Ο χαλβάς είναι από τα αγαπημένα μας παραδοσιακά γλυκά. Μπορούμε να τον φτιάξουμε με πολλούς τρόπους και παραλλαγές. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία πολύ εύκολη συνταγή που θα χρειαστείτε μόνο 5 υλικά!


ΥΛΙΚΑ:




• 1 ποτήρι ελαιόλαδο
• 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
• 2,5 ποτήρια ζάχαρη καστανή
• Μισό ποτήρι μέλι
• 4 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μία κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα (μαζί με τα καρύδια ή αμύγδαλα).

2. Βράζουμε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σφίξει.

4. Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατσαρόλα, σκεπασμένο με μια πετσέτα.

5. Το βάζουμε στη φόρμα ή σε φορμάκια και σερβίρουμε.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου