Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Βίδες με λαχανικά και φέτα

Μια εύκολη μακαρονάδα που τρώγεται ζεστή, χλιαρή αλλά και κρύα, που μπορεί να γίνει ένα χορταστικό κυρίως πιάτο ή να σερβιριστεί σαν σαλάτα.


Υλικά




  • Για τη σαλάτα
  • 250γρ. βίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες, σε κυβάκια
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σος
  • 6 ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι τους
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

1.Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.

2.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

3.Ανακατεύετε καλά τα υλικά της σος.

4.Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βίδες, τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια.

5.Περιχύνετε με τη σος και ανακατεύετε.



Tips
-Αντί για βίδες μπορείτε να βάλετε όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε και να εκμεταλλευτείτε ό,τι λαχανικό σας βρίσκεται στο ψυγείο.
-Αν δεν είστε φίλοι της φέτας μπορείτε να βάλετε ανθότυρ




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου