Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Nτοματόπιτα!

Υπάρχουν πολλά είδη πίτας. Πρασόπιτα, πατατόπιτα, κοτόπιτα, κιμαδόπιτα, τυρόπιτα, μανιταρόπιτα. Μέσα σε όλες υπάρχει και αυτή η ιδιαίτερη λαχταριστή ντοματόπιτα που ξετρελαίνει όποιον τη δοκιμάσει.



 Υλικά:



1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
10 ελιές
300 γρ. Ανθότυρο
50 γρ. Γάλα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γρ. Ντοματίνια
200 γρ. χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι ρίγανη

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τα ντοματίνια αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε στην μέση. Ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Κατεβάζουμε το μίγμα απο την φωτιά και προσθέτουμε την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε λίγα -παραπάνω απο τα μισά- φύλλα τα οποία τα λαδώνουμε ένα ένα. Ανακατεύουμε στο μίγμα τις ελιές αφού βγάλουμε τα κουκούτσια και τις ψιλοκόψουμε και το ανθότυρο και το απλώνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα, μόνο που τώρα δεν τα λαδώνουμε αλλα τα αλείφουμε με γάλα.
Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να πάρει η ντοματόπια χρώμα.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου