Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Σαλάτα του Καίσαρα!

Χρόνος μαγειρέματος & προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα


1 μαρούλι
Κρουτόν
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες





6 φιλέτα αντσούγας
3 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν
χυμός 1 λεμονιού
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 αβγό
125 γρ. τυρί παρμεζάνα
πιπέρι


Εκτέλεση

1. Κόβουμε από το μαρούλι τη ρίζα και ξεπλένουμε καλά τα φύλλα σε τρεχούμενο νερό. Πετάμε τους σκληρούς μίσχους και κόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια κατά προτίμηση με τα χέρια μας. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά.

2. Στραγγίζουμε τα φιλέτα αντσούγας, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και τα λιώνουμε με το πιρούνι.

3. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα αναμειγνύουμε καλά όλα μαζί με το σύρμα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να γίνει λίγο παχύρρευστο. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.

4. Προσθέτουμε το μαρούλι και ανακατεύουμε, μέχρι τα κομμάτια να καλυφθούν καλά από το μείγμα.

5. Σπάζουμε το αβγό και το βάζουμε στη σαλάτα, ανακατεύοντας ώσπου να αναμειχθεί καλά.

6. Προσθέτουμε τα μισά Κρουτόν και τα 2/3 από την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι. Ξαναδοκιμάζουμε το αλάτι.

7. Σερβίρουμε απευθείας από το μπολ βάζοντας πάνω από κάθε πιάτο επί πλέον παρμεζάνα και Κρου







Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου