Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Φασόλια με πιπεριές και μελιτζάνες

Χρόνος προετοιμασίας : 30’

Χρόνος μαγειρέματος : 90’



ΥΛΙΚΑ






● 350 γρ. άσπρα χοντρά φασόλια

● ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις

● 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

● ½ κιλό μελιτζάνες (αλατισμένες και ξεπικρισμένες για ½ ώρα)

● 1 κουτί Pumaro ψιλοκομμένες τομάτες

● 2 πράσα ψιλοκομμένα

● 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

● 1 «Σπιτικός» Ζωμός Μπουκέτο Μυρωδικών

● 5 γλυκές πιπεριές διαφόρων χρωμάτων κομμένες σε κομμάτια

● αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν για 45-60 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό και τα σουρώνουμε.

2. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και τα πράσα για 15 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσουν).

3. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και τα καλύπτουμε μια τα φασόλια. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τον μαϊντανό, ένα φλιτζάνι νερό, τον «Σπιτικό» Ζωμό Μπουκέτο Μυρωδικών, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

4. Ψήνουμε τα φασόλια σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ̊Cγια 35 λεπτά.



Tip: αντί για μελιτζάνες και πιπεριές προσθέστε λουκάνικα ή μπέικον στο ψήσιμο στο φούρνο.









Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου