Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Λουκάνικο με αβγά και τομάτα

Χρόνος προετοιμασίας : 5’

Χρόνος μαγειρέματος : 15’

ΥΛΙΚΑ

● 4-5 μεγάλα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια






● 1 Pumaro κλασικό

● 1 πράσινη πιπεριά

● 2 αβγά

● 1 κύβο βοδινού με 25% λιγότερο αλάτι

● 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

● αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι, τρίβουμε τον κύβο βοδινού και τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και μετά τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε πρώτα την πιπεριά και αμέσως μετά το Pumaro.

3. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις η σάλτσα μας αρχίσει να βράζει, την σκεπάζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε έτσι για 5-8 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

4. Τέλος, ρίχνουμε τα λουκάνικα και αμέσως μετά τα 2 αβγά ολόκληρα. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν τα 2 αβγά με τη σάλτσα.



Tip: χρησιμοποιώντας τα χωριάτικα, νωπά λουκάνικα μπορείτε να βγάλετε τη γέμισή τους και να φτιάξετε εναλλακτικά έναν πικάντικο κιμά για μακαρόνια.








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου