Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Σουβλάκι κοτόπουλο με μελιτζάνες

Χρόνος προετοιμασίας : 30’

Χρόνος μαγειρέματος : 10’

ΥΛΙΚΑ

● 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο




● ½ κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσες και κόκαλα

● 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

● 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

● 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

● 250 γρ. μελιτζάνες φλάσκες

● 1 κομμένη πιπεριά

● 1 κύβος κότας της Knorr

● αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ λιώνουμε τον κύβο κότας με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

2. Κόβουμε το κοτόπουλο και τη μελιτζάνα σε κύβους και το μαρινάρουμε στο μίγμα για 30 λεπτά.

3. Περνάμε τους κύβους κοτόπουλου και μελιτζάνας, και την πιπεριά εναλλάξ σε σουβλάκια.

4. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε τα σουβλάκια μαζί με τη μαρινάδα και το κρασί σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Τα σουβλάκια κοτόπουλο με μελιτζάνες σερβίρονται ζεστά.



Tip: για να δώσουμε περισσότερη γεύση στις μελιτζάνες μας μπορούμε να τις μαρινάρουμε από νωρίτερα, βάζοντας τα κομμάτια από τις μελιτζάνες μέσα σε ένα μπολ με τριμμένο κυβάκι μυρωδικών σκόρδου και ελαιόλαδο.








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου