Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Εύκολη Ομελέτα Φούρνου

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολος

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ






100gr κατεψυγμένο σπανάκι
2 μέτριες πατάτες
200gr τοματίνια
100grάπαχο μπέικον ή ζαμπόν
8 αυγά
1 Σάλτσα για ζυμαρικά Καρμπονάρα
200 mlγάλα
150gr τριμμένο τυρί, τύπου έμενταλ
1 κρεμμύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 °C. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ Culinesse. Αποψύχετε το σπανάκι. Κόβετε τις πατάτες σε φέτες. Κόβετε τα τοματίνια στη μέση. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι[B/W1] και το μπέικον. Ανακατεύετε τα αυγά, τη Σάλτσα για ζυμαρικά Knorrκαρμπονάρα, το τυρί και το γάλα.

Λιώνετε μία κουταλιά της σούπας Βιτάμ Culinesse σε ένα τηγάνι. Προσθέτετε τις πατάτες, το μπέικον ή το ζαμπόν και τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι οι πατάτες να ψηθούν και να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε το σπανάκι και τα τοματίνια. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Βάζετε τις πατάτες, το μπέικον, τα τοματίνια και το σπανάκι σε πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε με το μείγμα των αυγών. Ψήνετε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να δέσουν τα αυγά.



Tip: Η ομελέτα φτιάχνεται με όποιο τυρί προτιμάτε. Δοκιμάστε εναλλακτικά μπλε τυρί ή γκοργκοντζόλα.





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου