Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ριζότο με θαλασσινά

Χρόνος προετοιμασίας : 10’

Χρόνος μαγειρέματος : 45’

ΥΛΙΚΑ

● 350 γρ. ρύζι για ριζότο (carnaroli, αρμπόριο, καρολίνα)




● 150 γρ. καλαμάρι σε ροδέλες

● 150 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες χωρίς κεφάλι και κέλυφος

● 100 γρ. ελαιόλαδο

● 100 γρ. Soft βούτυρο σε αλουμινόχαρτο

● λίγο αλάτι

● 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

● 40 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

● 15 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

● 200 γρ. λευκό ξηρό κρασί

● λίγο πιπέρι

● «Σπιτικοί» Ζωμοί Λαχανικών



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Διαλύουμε τους 2 «Σπιτικούς» Ζωμούς Λαχανικών σε 1 λίτρο ζεστό νερό, αφήνουμε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας το ζεστό.

2. Σοτάρουμε το σκόρδο και το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και σβήνουμε με το μισό λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.

3. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια το ρύζι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το ρύζι να χτυσίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί. Προσθέτουμε μια κουταλιά από τον «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά από το ζωμό και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

4. 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα καλαμάρια. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μόλις το ρύζι είναι μαγειρεμένο, σβήνουμε και «δένουμε» με Flora το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και σερβίρουμε.



Tip: για περισσότερη γεύση θάλασσας, μπορείτε να βράσετε μύδια στο ζωμό λαχανικών και να τα προσθέσετε στο τέλος του ριζότο σας.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου