Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ





ΥΛΙΚΑ

σφολιάτα 2 φύλλα
γάλα 2% λιπαρά 2 κούπες
ζάχαρη 1/2 κούπα
κρόκους 2
σιμιγδάλι 1/4 κούπας
βανίλια 1
άχνη, κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράστε την μια κούπα γάλα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, μια κούπα κρύο γάλα και τους κρόκους. Ανακατέψτε σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε το ζεστό γάλα στο μείγμα Βράστε την κρέμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν πήξει, κατεβάστε από την φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε την βανίλια. Αφήστε την να κρυώσει ελαφρά.
Ανοίξτε την σφολιάτα με λίγο αλεύρι και ένα πλαστή. Κόψτε τα δυο φύλλα στρογγυλά και κατόπιν χωρίστε τα σε οχτώ τρίγωνα. Βάλτε σε κάθε τρίγωνο από μια κουταλιά κρέμα και κλείστε τα σφιχτά , ξεκινώντας από την πλευρά της γέμισης πηγαίνοντας προς το κέντρο, ώστε να δημιουργηθούν μικρά κρουασάν. Ψήστε τα σε αβουτύρωτο ταψί στους 220 c για 15-20 λεπτά. Πασπαλίστε με άχνη και κανέλα, σερβίρετε όσο είναι ζεστά.
*Μπορείτε να βάλετε στην γέμιση μερέντα ή τυρί και ζαμπόν.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου