2 μπαγκέτες
200 γρ. φέτα πικάντικη
100-150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ.ελαιόλαδο
λίγο άνηθο
2/3 από μία πράσινη πιπεριά
150γρ.γαλοπούλα καπνιστή(ή ακόμη καλύτερα αντικαταστήστε με 100γρ. καπνιστό τυρί )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο multi τη φέτα,100 γρ. από το γιαούρτι,το ελαιόλαδο,
το άνηθο και την πιπεριά.
Χτυπάμε να ενωθούν μεταξύ τους.
Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό,αραιώνουμε με λίγο επιπλέον γιαούρτι.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Αν βάλουμε αντί για γαλοπούλα καπνιστό τυρί,το ρίχνουμε
κι αυτό μαζί με όλα τα υλικά στο multi.
Κόβουμε τις άκρες από τις μπαγκέτες και τις χωρίζουμε στη μέση.
Τις αδειάζουμε από το εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με το μείγμα.
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην κατάψυξη
να σφίξουν,για περίπου 1-1.30 ώρα.
ΣΗΜ: Σε περίπτωση που η φέτα δεν είναι αρκετά αλμυρή,νοστιμίστε
το μείγμα προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Αν σας περισσέψει μείγμα,καταναλώστε το σαν dip με κριτσίνια,
φρυγανιές ή ακόμη και σαν σαλατούλα τύπου “χτυπητής”.
http://syntagesapospiti.blogspot.com/2011/09/blog-post_16.html
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου