ΥΛΙΚΑ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου σοκολάτας (100γρ. στο σύνολο)
2 πακέτα πτι μπερ
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πλάκα βούτυρο
2 κουτ. σούπας άχνη
σαντιγί
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τα φακελάκια,τη ζάχαρη,το 1 φλιτζάνι γάλα και τα αναδεύουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το 1 1/2 φλιτζάνι γάλα.Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα του μπολ ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει.
Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει.Μόλις κρυώσει εντελώς,ρίχνουμε στο μίξερ την κρέμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε να γίνει μια μάζα.
Παίρνουμε το ζεστό γάλα,το ρίχνουμε σε ένα πιάτο,βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μετρώντας μέχρι το πέντε
και τα στρώνουμε σε ένα βαθύ ταψί.
Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα κρέμα στο πάχος του μπισκότου,ξανά μπισκότα,έπειτα κρέμα,μέχρι να τελειώσουν
είτα τα μπισκότα είτε η κρέμα. Χτυπάμε τη σαντιγί να γίνει σαν γιαούρτι
και την ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο,μέχρι να κρυώσει καλά περίπου 3-4 ώρες.
http://syntagesapospiti.blogspot.com/2010/08/blog-post_24.html
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου