Υπάρχει κανείς πιο κατάλληλος από τον Βασίλη Καλλίδη για να
προτείνει τα δέκα μέρη στην Αθήνα όπου το φαγητό ή το γλυκό είναι
κορυφαία; Προφανώς όχι. Γνώστης της μαγειρικής και της γεύσης, γνώστης
και της πόλης, ο αγαπημένος μάγειρας ανθολογεί τα καλύτερα και μας δίνει
κι ένα tip για το καθένα από τα αγαπημένα του spots. Καλή απόλαυση, που
λένε.
"Αληθινό gourmet είναι κάτι που είναι γνήσιο, εξαιρετική πρώτη ύλη,
φτιαγμένο με μαστοριά από έναν τεχνίτη που ξέρει τη δουλειά του", λέει ο
Βασίλης Καλλίδης με το μοναδικό στυλ του. "Για τους Γάλλους το
φουά-γκρα και η σαμπάνια είναι ό,τι για εμάς το ούζο και το αυγοτάραχο.
Εμείς τα έχουμε μεγεθύνει κι ο κινηματογράφος και κάποια στερεότυπα.
Είναι θέμα ξενομανίας και απόρροια των late 80s και early 90s, τότε με
το χρηματιστήριο, που όλοι οι Έλληνες θεωρούσαμε gourmet ό,τι ήταν
ξενόφερτο, αλλά τώρα νομίζω πως έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ένας πολύ καλός παστουρμάς ή μια γραβιέρα σπηλιάς 2 ετών από την Κρήτη νομίζω ότι για πολλούς είναι το νέο gourmet".
Εκεί λοιπόν, στο ελληνικότατο gourmet, κάπου ανάμεσα στο πιο γευστικό
γιαούρτι με μέλι και το πιο λαχταριστό τσουρέκι, ο Βασίλης ξεχωρίζει και
προτείνει τα πιο εξαιρετικά του εδέσματα στις πιο εξαιρετικές γωνιές
της Αθήνας.
Ψητοπωλείο «Τζίμης»
Ελ. Βενιζέλου 2, Βύρωνας, τηλ. 210-7658965
«Το ωραιότερο ψητό, κοψίδια, μπριζολάκια, σουβλάκια, συκωταριά
λαδορίγανη, αμελέτητα, τέλειες πατάτες τηγανητές. Λες ότι σε έχω στείλει
εγώ».
Ψαροταβέρνα «Ψαροκόκαλο»
Βίκτορος Ουγκώ και Τσακάλωφ, Κερατσίνι, τηλ. 2104323010
«Ζητάς τον Φανούρη. Από τα ωραιότερα θαλασσινά που έχω φάει. Ζήτα καβούρι θεϊκό στο wok, συνταγή μυστική της γυναίκας του».
Γαλακτοπωλείο «Στάνη»
Μαρίκας Κοτοπούλη 10, Αθήνα, τηλ. 210-5227451
«Γιαούρτι θεϊκό με μέλι και καρύδια πίσω από την Ομόνοια. Το καλύτερο γιαούρτι στην Αθήνα».
Ζαχαροπλαστείο «Μπαλής»
Τριφυλλίας 69, Αμπελόκηποι τηλ. 210-6911543
«Σεράνο και νουγκατίνα όπως παλιά. Δεν υπάρχει!».
Φούρνος «Πνύκα»
Πρατίνου 13, Παγκράτι, τηλ. 210-7251941
«Ψωμί πάντα από εδώ».
Φούρνος «Ο Τάκης»
Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι, τηλ. 210 9230052
«Ο διάσημος φούρνος του Τάκη στο Κουκάκι. Αρτοσκευάσματα θεϊκά. Πεθαίνω για το τσουρέκι του».
Καντίνα «Ο Πλαστήρας»
Έξοδος Ε2, λιμάνι Πειραιά
«Εκεί που φεύγουν τα πλοία για Κρήτη. Καλαμάκι χοιρινό, πατάτα τηγανητή
και μπύρα. Cult σκηνικό αγγελοπουλικό. Ανοιχτά μέχρι τις 10 το βράδυ».
Constantino
Στοά Ορφανίδου, Σοφοκλέους, Αθήνα (δίπλα στο παλιό χρηματιστήριο)
«Μικρό μαγαζί με σοκολατάκια χειροποίητα. Ζητάς την Κούλα και ζητάς να δοκιμάσεις τα σοκολατάκια με μπισκότο πτι-μπερ».
Soya
Απόλλωνος 15, Σύνταγμα, τηλ. 210 3310385
«Τρομερά αυγά μαύρου μπακαλιάρου παστά, που είναι κάτι σαν γιαπωνέζικος ταραμάς και τα σερβίρεις πάνω από μακαρονάδα».
Butcher Shop
Περσεφόνης 19, Γκάζι, τηλ.: 210-3413440
«Εδώ μου αρέσει να τρώω βοδινή μπριζόλα σιτεμένη».
http://www.stylista.gr/well-being/gourmet/5584~Basilhs-Kallidhs-Oi-10-top-geyseis-toy~article
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου