- 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
Για τους κεφτέδες
- 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (χωρίς λίπος)
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 3-4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1 αυγό
- Αρκετό δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- Ψωμί μουσκεμένο σε λίγο γάλα και στραγγισμένο
- 1 κουτ. σούπας ξύδι
Για την σάλτσα
- 2 ποτήρια νερού, χυμό τομάτας
- Μισό φλ. τσαγιού λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 ξυλάκια κανέλλας
- ¾ κουτ. γλυκού ζάχαρη
Ζυμώνω πάρα πολύ καλά τα υλικά για τους κεφτέδες και τα αφήνω για λίγο στο ψυγείο, (περίπου για μισή ώρα).
Πλάθω τα κεφτεδάκια μου στο μέγεθος που θέλω και τα βάζω σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
Ανακατεύω σ’ ένα μπολ τα υλικά της σάλτσας και περιχύνω τους κεφτέδες.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά και αν χρειαστεί κατά το ψήσιμο, προσθέτω λίγο ζεστό νερό και τα αφήνω να πάρουν χώμα.
Αφού ψηθούν τα κεφτεδάκια, τα βγάζω από την σάλτσα τους και τα αφήνω να περιμένουν, κρατώντας τα ζεστά.
Συμπληρώνω στη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί, ζεστό νερό, την βάζω πάλι στον φούρνο και ρίχνω τα μακαρόνια.
Αφού αρχίσει να μελώνει το ζυμαρικό, σβήνω τον φούρνο, τοποθετώ πάνω στα μακαρόνια τα κεφτεδάκια και τα αφήνω μαζί για 5-10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρω το φαγητό μου ζεστό, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.
Καλή μας όρεξη!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου