Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ

Υλικά μια κλασσική φόρμα του κέικ 
200 γρ. βούτυρο βιτάμ
2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι του τσαγιού κακάο, κοσκινισμένο
2 φλυτζάνια του τσαγιού κόκκινη φαρίνα ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
½ φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
6 αυγά
2 βανίλιες ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
προαιρετικά μισό φακελάκι σταγόνες σοκολάτας 

Για το γλάσο200 γρ κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
 
Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά – σιγά τα αυγά και το γάλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο (κοσκινισμένα), τις βανίλιες ή το ξύσμα και χτυπάμε καλά. Εαν θέλουμε σταγόνες σοκολάτας τις προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε τα ταψάκια ή την φόρμα και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Τινάζουμε ότι περισσεύει και ρίχνουμε το μείγμα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50’ λεπτά στην πρώτη σχάρα από κάτω.
 
Γλάσο
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρολίτσα και την βάζουμε στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί (δεν θέλουμε να βράσει) προσθέτουμε και την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις πάρει μια ανάσα, περιχύνουμε το ήδη κρύο γλυκό μας με το πλούσιο γλάσο !!!!!!!!
Στολίζουμε σύμφωνα με τα κέφια μας και την εποχή.

http://syntageskardias.blogspot.com/2010/12/blog-post_1616.html
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου