Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ

2 1/4 φλιτζάνια γάλα
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
1/3 φλιτζάνι κακάο
3 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλάκια βανίλια
1 μπανάνα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 2 φλυτζάνια γάλα με τη ζάχαρη, σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά για 5 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με τα ασπράδια, το κακάο και το κορν φλάουρ. Σιγά σιγά το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο ζεστό γάλα. Αδειάζουμε σε καθαρό κατσαρολάκι, και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να έχει την υφή της λιωμένης σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και ρίχνουμε τη βανίλια. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που να ακουμπάει το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Όταν είναι να σερβίρουμε κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και ανακατεύουμε. Γίνεται 4 μπολάκια.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου